دلفان سایبر
دلفان سایبر

دلفان سایبر

نقشه شوم دستگاه اطلاعاتی ترکیه برای تجزیه سوریه

دستگاه اطلاعات ترکیه با سیاست‎های اردوغان در حمایت از گروه‌های تروریستی هم‎راستا و متحد است.در حقیقت دولت، ارتش و دستگاه اطلاعات ترکیه از سال 2011 میلادی یک اراده جدی برای نابود کردن زیرساخت ها و نظام سوریه داشته اند که تاکنون این دسیسه  به نتیجه نرسیده استدر بین دولت، ارتش و دستگاه اطلاعات ترکیه؛ میت نقش مهمی در ایجاد یک کریدور برای گروه های تروریستی در شمال و جنوب سوریه داشته است. گزارش ها نشان می دهد که "میللی ایستیحبارات تشکیلاتی" یا همان دستگاه اطلاعات ترکیه در تجهیز تروریست های تکفیری و"داعش" نقش عمده ای را ایفا کرده است.

  
 

 

نقشه شوم

 

در استان های جنوبی نیز گزارش هایی در ارتباط با حضور کامیون های دستگاه اطلاعات ترکیه در جنوب این کشور دیده شده است. در این زمینه چند سند مهم وجود دارد که در ذیل به آن اشاره می شود. 

**سند اول: افشاگری روزنامه جمهوریت درباره اقدامات دستگاه اطلاعات ترکیه در سال 2014 

روزنامه "جمهوریت" چاپ ترکیه نوشت: نیروهای سازمان اطلاعات ترکیه در 9 ژانویه 2014 برای انتقال ده‌ها نفر از عناصر مسلح، دو اتوبوس کرایه و آن‌ها را به صورت غیرقانونی از گذرگاه مرزی "رحانلی" واقع در جنوب‌غربی ترکیه، وارد خاک سوریه کردند.

روزنامه "جمهوریت"، برای اثبات گفته‌های خود، عکسی از دو خودرو منتشر کرد که نیروهای امنیتی ترکیه آن‌ها را متوقف کردند و در آن سلاح و مهمات یافتند. رانندگان دو خودرو که برای مدت کوتاهی بازداشت شده بودند، برای بازجویان توضیح دادند که خودروهای آن‌ها به‌وسیله سازمان اطلاعات ترکیه کرایه شده است و سرنشینان اتوبوس پناهجویانی سوری هستند.

منابع میدانی و رسانه ای در ماه های اخیر گزارش دادند که ده ها کامیون از کمک های تسلیحاتی ارتش و دستگاه اطلاعات ترکیه (میت) با سرپوش کمک های انسان دوستانه، در اختیار تروریست های تکفیری قرار گرفته است. 

ترکیه در شمال سوریه گذرگاه های متفاوتی دارد که از طریق آن ها مواد غذایی، تسلیحات و پول را در اختیار تروریست های تکفیری قرار می دهند و آن ها برای مقابله با محور مقاومت تجهیز می کنند. 
  
***سند دوم : حمایت های مالی دولت و نیروهای امنیتی ترکیه از تروریست های تکفیری 

کارشناسان منطقه معتقدند که نیروهای امنیتی و دولت ترکیه کمک های گسترده مالی را به تروریست ها در جبهه شمالی گسیل داشته اند. یکی از این کمک ها ؛ حمایت مالی و خرید محصولات کشاورزی تکفیری هاست. 

 "شام تایمز" در این زمینه گزارش داد: تروریست‌های جبهه النصره محصول گندم کشاورزان استان "ادلب" در شمال سوریه را به ترکیه می‌فروشند. 

منابع محلی گزارش دادند تروریست‌های جبهه‌النصره که از حمایت جدی غرب و همپیمانان منطقه‌ای شان برخوردار هستند، هر تن گندم را بسته به نوع و کیفیتش بین 120 تا 225 دلار می‌فروشند.

**سند سوم: کامیون های دستگاه اطلاعات ترکیه حامی تروریسم تکفیری 

نیروهای ژاندارمری ترکیه نوزدهم ژانویه سال 2014، چندین دستگاه کامیون وابسته به سازمان اطلاعات ترکیه را پس از آن توقیف کردند که به آنها اطلاع داده شد که این کامیون‌ها حامل سلاح و مهمات برای گروه‌های تروریستی افراطی در سوریه هستند.

 

نقشه شوم
 این در حالی بود که دولت حزب عدالت و توسعه، مانع عملیات بازرسی از کامیون‌ها شد و برای سرپوش گذاشتن بر این رسوایی تلاش کرد تا جایی که "عزیز تاکجیا" دادستان کل ترکیه را که دستور توقیف این کامیون‌ها را صادر کرده بود، از کار برکنار کرد.

دستگاه اطلاعات ترکیه توسط فردی به نام "هاکان فیدان" اداره می شود. وی که از نزدیکان اردوغان به حساب می آید، در زمینه کمک به تروریسم تکفیری هم نقش عمده ای را ایفا کرده است. 

خبرگزاری رویترز (Reuters) با اشاره به حمایت "دستگاه اطلاعاتی ترکیه" از شورشیان تندرو و داعش عنوان داشت: "دستگاه اطلاعاتی ترکیه" تجهیزات نظامی به دولت اسلامی (بخوانید داعش) و شورشیان تندرو حدفاصل سال‌های 2013 و 2014 ارسال کرده و امروز داعش تبدیل به یک نگرانی برای  "ناتو" شده است.

این خبرگزاری ادامه داد: "میت" (سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه" انواع قطعات راکت، خمپاره‌انداز، اسلحه‌های نیمه سنگین و ... را به مخالفان داعشی رسانده است. البته به نکات مذکور، طمع ترکیه به دو استان "ادلب" و "حلب" را نیز باید اضافه کرد که ترکیه تلاش می‌کند با ارسال سلاح از طریق گذرگاه‌های مرزی خود از جمله "مرشد پینار" در سال های اخیر ؛ تروریست‌ها را یاری کند.

 

نقشه شوم

 

سابقه کاری فیدان به حضور وی در دانشگاه "بیلکنت"و "مریلند" و فارغ التحصیلی در حوزه سیاست خارجی و علوم اطلاعات برمی‎گردد. وی در سازمان ملل متحد و کمیسیون خلع سلاح نیز فعالیت داشته و یک چهره با نفوذ در صحنه بین‎المللی نیز به حساب می‎آید. 

 

نقشه شوم

 
اما فیدان و دستگاه اطلاعات ترکیه کاملا با سیاست های اردوغان در حمایت از تروریست های تکفیری متحد هستند. نکته دیگر اینکه آمریکا نیز با طرح منطقه پرواز ممنوع در سوریه موافق است و لذا در اخیرا رئیس "سیا" از ترکیه بازدید داشته و با "هاکان فیدان" رئیس دستگاه اطلاعات ترکیه دیدار کرده است. 

در حقیقت "ایجاد منطقه امن" طرحی است که ترکیه در آن نقش آفرینی کرده و حضور "مایک پمپئو" رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در ترکیه شاید برای رایزنی در همین زمینه بوده است. 

البته کارشناسان معتقدند که با توجه به حضور روسیه در صحنه میدانی سوریه، ترکیه و آمریکا نمی توانند کاری از پیش ببرند. در مجموع سیر اتفاقات منطقه نشان می دهد که "هاکان فیدان" رئیس دستگاه اطلاعات ترکیه برای تجزیه شمال سوریه برنامه دارد و یکی از این برنامه‌‎ها کمک های اطلاعاتی به تروریست‌ها و پشتیبانی از عملیات سپر فرات برای اشغال شهرهای شمالی سوریه است. 

قهر مردم بر سر فتنه گران همیشگیست...

افسران - قهرِ مردم بر سر فتنه گران آوار همیشگی ست...

قهرِ مردم بر سر #فتنه_گران آوار همیشگی ست...

بجای جبران سوزاندن جوان مردم وسط خیابان طلبکار شده و درخواست #آشتی_ملی میکنند

انقلاب توپخانه ای نیروهای مسلح با نسل جدید فجر ۵

راکت های زمین به زمین از جمله قدیمی ترین سلاح های توپخانه ای هستند. چند قرن پیش از این، چینی ها اولین راکت ها و آتشبارهای راکتی را ساختند و به جز در جشن و نمایش، جنگ ها نیز عرصه خودنمایی این سلاح ها بودند. با این وسیله از مسافت زیاد و خارج از برد سلاح های دشمن مواضع او زیر حجم آتش بالایی قرار گرفته و کار برای نیروهای خودی راحت می شد. 
 
بعدها هندی ها نیز در مبارزه با استعمارگران انگلیسی از راکت استفاده کردند که نمونه به غنیمت گرفته آن تحت نام کانگرو در انگلیس به تولید رسید. هر چند تا مدتها از راکت ها در کار تحقیقاتی استفاده شده و افرادی چون گودارد و زیولکوفسکی در این زمینه شاخص شدند اما در واقع جنگ جهانی دوم زمان بیشترین کاربرد راکت ها به خصوص انواع زمین به زمین آنها بود که در آتشبارهای چندلوله مورد استفاده قرار می گرفت. 
  
از گراد روسی تا فجر ایرانی 
  

در دوره جنگ تحمیلی یکی از راکت اندازهایی که در حجم بالایی توسط دو طرف درگیر استفاده شد سامانه 122 میلی متری گراد ساخت شوروی سابق بود. این سامانه از دقت بالایی برخوردار نبوده اما زمانی که در حجم بالا مورد استفاده قرار می گیرد می تواند بسیار موثر بوده و خصوصا اثر روانی مخربی را برای روی دشمن دارد. 
  
صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران در سالهای پس از جنگ با تجربیات به دست آمده از دوره جنگ به سرعت به طرف توسعه راکت اندازها برای استفاده در یگان های توپخانه ای رفت. چند نوع محصول متفاوت در این بخش در کشور ما طراحی و ساخته شده است که خانواده فجر را می توان به نوعی معروفترین خانواده راکت انداز ایرانی معرفی کرد. راکت اندازهای فجر در نوع اصلی فجر 3 و فجر 5 طراحی و تولید شدند. 
  
راکت فجر3 یک پرتابه تک مرحله با کالیبر 240 میلیمتر، طول 5.2 متر و جرم 407 کیلوگرم بوده و به برد 43 کیلومتر می رسد. سرجنگی 90 کیلوگرمی این سلاح که 45 کیلوگرم آن ماده منفجره است قدرت تخریبی خوبی برای انهدام اهدافی چون مراکز فرماندهی و پشتیبانی، مراکز تجمع، پادگان ها، فرودگاه های نزدیک خطوط رزمی و سایر اهداف دارد. 
  

انقلاب توپخانه‌ای نیروهای مسلح با نسل جدید «فجر 5»/ نصب کلاهک خاص روی راکت هدایت‌شونده ایرانی +تصاویر
راکت انداز فجر 3 در حال شلیک 
  

پرتابگرهای این راکت با تحرک بالا برای اجرای حجم آتش بالا و نسبتاً دقیق روی مواضع دشمن نقش مفیدی ایفا می کنند. تجهیز یگان های توپخانه ای به این راکت اندازها امکان پوشش منطقه ای نسبتاً وسیع را در مدت کوتاهی بوجود آورده و با توجه به سرعت مناسب خودروی حامل قدرت تحرک یگان های عملیاتی را به میزان زیادی افزایش داده و در عین حال آسیب پذیری واحدها در برابر آتش متقابل دشمن را کاهش می دهند. 
  
بر روی سقف کابین این پرتابگرها آنتن های مخابراتی دیده می شود که نشان دهنده وجود امکان عملکرد شبکه ای این یگان ها است که به نوبه خود دقت آتش کلی را افزایش داده و می تواند برای توزیع بهتر اهداف در منطقه بین آتشبارهای موجود به کار رود. 
  
فجر5 نوع دوربردتر و مؤثرتری از خانواده فجر بوده که دارای کالیبر 333 میلیمتر، جرم 915 کیلوگرم که 175 آن مربوط به سرجنگی و 90 کیلوگرم آن ماده منفجره است. این راکت 6485 میلیمتری در بیشترین برد، به 75 کیلومتر می رسد. خودروی پرتابگر این راکت از همان نوع مربوط به راکت فجر3 است ولی با پرتابگر 4 لوله ای است. 
  

انقلاب توپخانه‌ای نیروهای مسلح با نسل جدید «فجر 5»/ نصب کلاهک خاص روی راکت هدایت‌شونده ایرانی +تصاویر 
راکت انداز فجر 5 

 
نوع دو مرحله ای از فجر5 نیز تاکنون در چند نمایشگاه عمومی معرفی شده است که بیشتر از 9 متر طول داشته، به صورت تک فروندی شلیک شده و پس از شتاب گرفتن توسط پیشران مرحله اول، این بخش جدا شده و پیشران مرحله دوم روشن می شود. 
  
گفتنی است پیشران مرحله اول این راکت قطر بیشتری نسبت به خود موشک دارد و سرعت موشک را تا حد زیادی افزایش می دهد بطوری که این موشک به برد نهایی حدودا 190 کیلومتر رسیده و شعاع مرگباری سرجنگی از انوع انفجاری شدید آن بالغ بر 100 متر است. این راکت نیز از روی پرتابگری مستقر بر کامیون های مشابه موارد قبلی شلیک می شود. 
  
فجر 5 هدایت شونده می شود 
  

در جریان بازدید فرماندهی معظم کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوا فضای سپاه در سال 1393 ، نمونه ای از راکت فجر 5 دیده شد که به عنوان موشک فجر 5 معرفی شده و در بخش سر جنگی آن بالک هایی دیده می شود. رونمایی از این راکت هدایت شونده در همان زمان هم از چشم تحلیل گران بیگانه دور نماند. 
  

انقلاب توپخانه‌ای نیروهای مسلح با نسل جدید «فجر 5»/ نصب کلاهک خاص روی راکت هدایت‌شونده ایرانی +تصاویر 
موشک فجر 5 در نمایشگاه نیروی هوافضای سپاه 

  
یوزی رابین از مسئولین سابق برنامه دفاع موشکی رژیم صهیونیستی در باره این راکت گفته بود: این تصویر در اسراییل توجه ما را به خود جلب کرد. ایرانی ها قطر راکت های خود را کاهش داده و این به این معنا است که این سلاح در بحث دقت پیشرفت داشته و در حال حاضر شبیه به سلاح GLMRS ساخت آمریکا می باشد. 
  
رابین در عین حال تاکید کرده بود که "به نظرم ایران در بخش در سطح قدرتهای جهانی عمل می کند." 
  
فجر 5 مدل C از راه رسید 
  
در مدل جدید این راکت که روز دوشنبه و در اواسط دهه فجر امسال توسط وزیر دفاع از آن رونمایی شد، در بخش عقبی یک خروجی گاز متفاوت با نمونه دیده شده در سال 93 رو به رو هستیم و البته بالک هایی نیز به بخش عقبی راکت اضافه شده است. 
  
درباره مشخصات سامانه هدایتی، برد، سرعت یا وزن و نوع سرجنگی این راکت جدید اطلاعاتی منتشر نشده است و صرفا می دانیم که کالیبر این راکت مانند فجر 5 قبلی 333 میلی متر است. 
  

انقلاب توپخانه‌ای نیروهای مسلح با نسل جدید «فجر 5»/ نصب کلاهک خاص روی راکت هدایت‌شونده ایرانی +تصاویر

  
اما بالک های موجود در سر این راکت نیز می توان سرمنشا اتفاقات و تحولاتی مهم در حوزه طراحی و تولید راکت های پیشرفته در ایران باشد چراکه به احتمال زیاد این بالک ها برای هدایت سر جنگی استفاده می شوند و با توجه به اینکه به نظر نمی رسد اندازه این بالک ها به صورتی باشد که بتواند در هدایت کل راکت موثر باشد، می توان این گمانه زنی را مطرح کرد که سر جنگی در این راکت جدا شده و به صورت مستقل به سمت هدف حرکت می کند. 
  
با توجه به اینکه این نوع طراحی و نصب بالک در سر جنگی موشک ها، پیش از این در سامانه های مدرن و پرافتخار موشکی فاتح 110 و عماد دیده شده و باعث افزایش چشم گیر دقت این موشک ها شده است، چنین احتمالی خارج از توان و ایده های متخصصان دفاعی کشورمان نخواهد لود. 
  

انقلاب توپخانه‌ای نیروهای مسلح با نسل جدید «فجر 5»/ نصب کلاهک خاص روی راکت هدایت‌شونده ایرانی +تصاویر

با این اوصاف و با توجه به برد کمتر سامانه فجر 5 به عنوان یک راکت توپخانه ای، می توان انتظار یک سامانه کاملا نقطه زن را از فجر 5 هدایت شونده داشت که کمک فراوانی به یگانهای توپخانه ای خواهد کرد. همچنین با توجه به اینکه خود راکت نیز بر روی یک کشنده حمل شده و 4 تیر از آن بر روی این خودرو حمل می شود، این امر تحرک مناسبی را به این سامانه می بخشد. 

  
در نهایت باید گفت، سامانه های توپخانه ای کشورمان که پیش از این با گلوله های هدایت لیزری بصیر توان مضاعف یافته بودند، امروز نیز با توسعه یافتن مدل هدایت شونده راکت های فجر 5، قدم بلند دیگری را در افزایش دقت و تاثیرگذاری یگان های توپخانه ای ایران تجربه کردند که نویدی مهم از انقلاب توپخانه ای در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. 

همه جنگنده ها و تیز پروازان نهاجا آماده پرواز و اجرای فرامین فرمانده معظم کل قوا هستند

همه جنگنده ها و تیز پروازان آماده پرواز و اجرای فرامین فرمانده معظم کل قوا هستند

امیر سرتیپ دوم خلبان واحدی فرمانده پایگاه شهید فکوری تبریز ضمن تبریک دهه مبارکه فجر و روز نیروی هوایی گفت: نیروی هوایی ارتش یکی از مخلص ترین و آماده ترین نیروها در حفاظت از کشور و پیروی از ولایت فقیه است.

وی اضافه کرد: خلبانان و کارکنان نیروی هوایی ارتش هم از نظر ایمان و هم از نظر علم پروازی در سطح بسیار خوبی هستند و تا پای جان از کشور خود و اسلام دفاع خواهند کرد زیرا ایمان و اعتقاد سلاح اصلی آنان است.

فرمانده پایگاه شهید فکوری تبریز در خصوص اهمیت این پایگاه و خودکفایی تسلیحاتی صورت گرفته در نیروی هوایی ارتش اظهار داشت: اهمیت پایگاه شهید فکوری تبریز بر هیچ کس پوشیده نیست و این مهم دلیلی برای استفاده از بهترین و به روزترین امکانات فنی در این پایگاه است.

وی ادامه داد: جنگنده های بومی صاعقه با استفاده از دانش جوانان متخصص ایرانی در پایگاه شهید فکوری به صورت گسترده به کار گرفته می شود همچنین جنگنده های مختلف Mig29 و اف5 نیز با استفاده از توان کارکنان فنی نهاجا اورهال و مورد استفاده قرار می گیرد.

امیر واحدی با اشاره به نقش پایگاه شهید فکوری در دوران دفاع مقدس گفت: در دوران دفاع مقدس نیز از این پایگاه مأموریت های بسیار مهمی انجام شد که ثابت می کند در تمام سال های جنگ پایگاه شهید فکوری زنده و آماده مأموریت بود به همین دلیل بیش از 150 شهید تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرد که از این مقدار قریب به 30 نفر از آنان خلبانان پایگاه هستند.

وی افزود: تعداد سورتی پروازهای این پایگاه در دوران دفاع مقدس بیش از 11 هزار مورد بوده است که آمار بسیار بالایی برای این پایگاه است و نشان می دهد در دوران جنگ پایگاه شهید فکوری همواره فعال بوده و هیچ زمان پا عقب نکشیده است.

فرمانده پایگاه هوایی شهید فکوری تصریح کرد: هیچ پرنده زمین گیر در پایگاه فکوری وجود ندارد و همه جنگنده ها و تیز پروازان آماده پرواز و اجرای فرامین فرمانده معظم کل قوا هستند.

وی در پایان گفت: دشمنان به هیچ وجه فکر تعرض به کشور ما ندشته باشند زیرا سربازان نظام مقدس جمهوری اسلامی تا پای جان ایستاده اند و با اعتقاد می جنگند و ثابت شده که رزمنده ای که با ایمان می جنگد مقابل ده ها مرد جنگی می تواند ایستادگی کند.